Mire figyeljünk vitamin vásárláskor?

Mire figyeljünk vitamin vásárláskor?

Mire figyeljünk vitamin vásárláskor?

3 jó tanács +1 tipp a szakembertől, milyen vitaminkészítményt érdemes vásárolni, mire figyeljünk vitamin vásárláskor?

Rendkívül fontos, hogy bizonyos vitaminokból folyamatosan elegendő mennyiség legyen a szervezetünkben, ezért van szükség a vitaminpótlásra valamilyen formában. Ez lehet akár a megfelelő táplálkozás, azaz olyan ételek fogyasztása, melyek tartalmazzák a szükséges vitaminokat. De van, amikor a bennük levő vitaminmennyiség már nem elegendő.

Szerencsére ma már célzottan is beszerezhetjük a vitaminokat a patikákban, gyógyszertárakban is. Ám a vitamin vásárlása előtt nem árt néhány dologgal tisztában lenni, hogy tényleg azt a vitaminkészítményt válasszuk, amire szükségünk van. Mi mindenre érdemes figyelnünk vitamin vásárlásakor?

Mire figyeljünk vitamin vásárláskor – és vásárlása előtt?

  1. A megfelelő vitamin kiválasztása vásárlás előtt

Mindenekelőtt tegyük tisztába saját magunk számára, hogy pontosan miért van szükségünk vitaminra, és melyik vitamin az, ami a problémánkat orvosolhatja. Általános közérzetünket befolyásolhatja táplálkozásunk, egészségi állapotunk, de például az évszakok is. Így például télen általában más és több vitaminra van szükségünk, mint nyáron.

  1. A megfelelő mennyiségű vitamin kiválasztása vásárlás előtt

Az egyes vitaminokra különböző mértékben van szüksége a szervezetünknek, és a saját életmódunk, egészségi állapotunk is befolyásolhatja a szükséges vitaminmennyiséget. Ideális esetben megfelelő táplálkozással a legtöbb vitaminhoz hozzá tudunk jutni, de például immunrendszerünk erősítésére érdemes lehet kiegészítő vitaminokat is vásárolni. Így ellenállóbbak lehetünk akár a téli influenzával szemben is.

A praktikus oldalról megközelítve a kérdést, általános tapasztalat, hogy a nagyobb kiszerelésű (60 vagy akár 90 darabos) vitaminok fajlagosan olcsóbbak. Tehát érdemes lehet ezeket vásárolni. Ebben az esetben viszont figyeljünk rá, hogy megfelelő tárolás mellett lehetőleg a szavatossági időn belül használjuk fel a teljes mennyiséget.

Mire figyeljünk vitamin vásárláskor?

Mire figyeljünk vitamin vásárláskor, és hol érdemes vitamint vásárolni?

      3. A vitaminvásárlás gyógyszertárban, üzletben vagy online webáruházban

A személyesen történő vitaminvásárlásnak megvan az az előnye, hogy a helyszínen akár szakemberek segítségével választhatjuk ki a nekünk megfelelő terméket. Ez azért fontos, mert a vitaminkészítmények választéka rendkívül nagy, ám ezek eltérhetnek a vitaminok és egyéb hozzáadott anyagok mennyiségében, arányában. Nem mindegy tehát, hogy melyiket választjuk.

Manapság már egyre több helyen és egyre könnyebben lehet hozzájutni a különféle vitaminkészítményekhez. Akár úgy is megoldhatjuk a vitaminvásárlást, hogy ki sem kell mozdulnunk otthonról. Amennyiben mi ezt a megoldást választjuk, akkor is érdemes a vitamin megvásárlása előtt konzultálni háziorvosunkkal, gyógyszerésszel. De mi magunk is utánaolvashatunk a neten, és megfogadhatjuk a megbízható weboldalak ajánlásait is.

És végül egy kis segítség, mire figyeljünk a vitaminvásárláskor:

A gyógyszerészek azt javasolják, hogy olyan vitaminkészítményt vásároljunk, amely:

  • ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag,
  • tartalmazza a nemzetközi szervezetek által meghatározott napi adag legalább 80%-át vagy annál többet.
Mire figyeljünk vitamin vásárláskor?